TÉTI INGATLANIRODA- értékbecslés- ingatlankezelés

Kapcsolat

Üzemeltető:
Kovács- Bádog- Ház Kft.

Iroda:
 
9100 Tét, Győri út 93.

Telefon:
+36/30-972-72-90

E-mail:
reka.toreki@gmail.com

Nyitvatartás:
Ügyfélfogadás időpontegyeztetés szerint! 

Csak azt mondd meg, mennyit ér a házam

2020.08.27.

Az elmúlt közel 20 évben, gyakran kerestek fel- jobbára ismerősök- ezzel a kéréssel! És ilyenkor általában csalódottan teszik le a telefont, mert tényleg azt várják, hogy árazzam be két- három információ alapján az ingatlanukat.

Ezekből a beszélgetésekből nehéz jól kijönni. Amikor az illető felhív és elkezdi: - Tudod, van az a házam, voltál már ott....csak arra vagyok kíváncsi, mennyit ér?!

Általában én erre azt válaszolom, hogy sajnos nem tudom behasalni, mert ez nem ilyen egyszerű. 

Erre ő:- De hát ez a munkád, nem?

De! Pontosan ez az egyik oka, amiért nem hasalok be árat. Ha laikusként beszélgetnénk, még lazán megtenném, mint ahogy az autókat is beárazom, mert érdekel.

De... és itt jön a különbség: egy kötetlen, autókról szóló beszélgetésben én a véleményemért nem vállalok felelősséget- hiszen ez csak egy beszélgetés!

Azonban akkor, amikor azért hív fel valaki, hogy ingatlant árazzak be neki - ahogy ő is mondja, ez a munkám- itt minden kijelentésemért felelősséget vállalok, ezért nem dobálózhatok számokkal! Amit mondok/ leírok, azt alá kell támasztanom, meg kell indokolnom!

Egy szakvélemény piacelemzést, számítási módokat, összehasonlításokat tartalmaz! Kimegyek, lemérem, lefotózom! Általában egy- két napot dolgozok vele az irodában is! 

És igen, az is egy ok, hogy ezért a munkáért - akármilyen szörnyen hangzik- pénzt kérek! 

Nehéz ezt elmagyarázni, főleg, ha ismerős kérdezi az embertől, hogy ezzel tényleg van munka, ehhez kell szaktudás, tapasztalat és idő, hogy egy szakvéleményt kiadjak a kezemből! 

Úgy gondolom, hogy ennek csak így van értelme! Én komolyan veszem!

vissza